Sunday, March 6, 2011

buat benda pelik

main hujan.. yeah baby.. mmg da lama x kne air hujan, klu takat shower kt bilik air 2, ape barang dik... haha..

alkisahnye, mcm biase, da penat dn letih lps larian ria, da mkn2 tgh hr pe suma, semayang pn setel, kasi tdoq cket, lelah smpai ke malam woo.. nk di jadikan crita, bukak je mata, perut rasa lapaq laen mcm. haih, mana buleh jd.. kebetulan, nader pn masuk bilik, ajk pi beli kueh kt dpan maktab.. (mahal kot, kueh 3 singgit, zaman dulu 20sen ja sbijik!!). kebetulan rumate pn lapaq jugak, elok la 2..

kebetulan lg, si nader ni nk pi msuk kn duet kt maybank (tauke topup kot...), minyak moto ak pn ada stengah lg, so xdak hal la.. kluaq maktab, x tulis nama, ni mst ada yg xkna pas nih... haa, elok ja bli kueh pa suma, kasi gerak pi maybank.. haaaa, ni balasan nk turun da nih... ak tnya nder, nk pi maybank kt taman ria ka kt CS (central square), so, memandangkan aku mmg suka buat kerja gila dn org lain x buat, ak saja lajak pi CS, padahal da start raining tuh... rlex lagi, lampu trafik light pn x buat byk masalah, elok ja lepas pekan lama, dkt dgn stesen bas, laluan ketaapi tutup, (sbb nk bg ketapi lalu).. haih, mana buleh jd, hujan da start lebat, mmg basah dik!!! potong jalan 2, pi patah balik, ke maybank taman ria jugak la jwb nya.. (kn senang klu awl2 td)..

naseb baik, hujan mmg lebat, petiq n guruh mmg dok target ak ngan nader ja.. angin mmg kencang baq ang.. da la moto aku jnis ringan, nsib bek budak dua ekoq ni berat, stabil cket.. standed brader2 lain yg bermotor bersama pasangan ronggeng (rempit) masing2, mmg da berenti lepak tepi dulu, takut basah.. ceitt!!! apa punya rempit!! ak ngan nader cm besa ah, steady, hujan air kn.. elok berenti simpang 3, lampu merah.. lapaq kot, pekena pisang goreng secebis 2, hehe, abg yg kt ujung 2 ushar pelik, nk jugak la 2!!!! elok ak nk gerak, nader buleh bantai buat lawak, dya nk turun dr motor.. woii!!! ak tinggai hang kt situ br tw!! (mrh ak dlm hati)

in the end, selesai sudah.. selamat suma, hujan still raining dgn heavylinya.. elok jugak kna hujan, ak x mnd2 lg lepas larian ria td,, haha!!!

2 comments:

  1. betul 2 adol.... bes doe mandi hujan... pening kepale...

    ReplyDelete

madah berhelah