Saturday, April 30, 2011

kahwin

dengar cerita ada beberapa orang teman dah ready nak kahwin.. alhamdulillah. yang penting, dah pergi kursus kahwin, gunakan la ilmu tu nanti. tahniah dan syabas diucapkan kepada rakan-rakan yang telah berjaya mengikuti kursus kahwin. haa, nak kenduri nanti jangan la buat2 lupa nak ajak aku. jangan risau, tak de nye aku nak mentekedarah sampai habis nasik minyak kau.! haha!

aku kahwin? entah, tak berani nak cakap. jodoh ajal maut kat tangan Tuhan. biar la dulu. yang penting, tomorrow gonna be a tough ride. muda, itu yang aku rasa. hehe. :) sport rim da sembur cat baru. minyak hitam pun da tukar. baru basuh lak tuh, insyaallah, ada rezki, ada jodoh, sampai la maktab esok. kalau tak sampai, doa kan la aku kat 'sana'.

kahwin. entah la. few months back, i had a damn bad experience n expression about marriage. the couples who were in lovely harmony family, had a fight with each other right in front of me. everybody shout. the papa, the daughter, n the mama likes to blame each other. it's not good, really. i felt more than sad. i had a bad dream n trauma after the incident. so, what do you expect from me? be serious in relationship? get marry soon? i don't think so. perhaps.

8 comments:

  1. ada jodoh tak kemana..just the matter of fast and late..btw, hati2 weyh, esok :)

    ReplyDelete
  2. konsepnya sama, kalau dah ajal tak ke mana... hang take care taw!

    ReplyDelete
  3. kawen tu sunnah nabi.. depend on our effort to make it smooth yaw.. :)
    pandu cermat jiwa selamat ;)

    ReplyDelete
  4. mas, absolutely, it depends on u, tambah lagi bila dah pegi kursus kahwin.. i think, not only before marriage, maybe once or twice a year, the couples should go for the 'kursus' again, to en-light n build up the harmony of the family, not only when they had quarrel n about to divorce, only then seek for a marriage counseling, wadahel, it's too late maybe.. :(

    ReplyDelete
  5. salam nak jemput sertai contest saya

    http://www.abgshah.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

    ReplyDelete
  6. sudah tentu!!!!! sedang mencari idea dan merangka untuk menang... sangat excited!!! :) insyaallah...

    ReplyDelete

madah berhelah